Julien Luyben van Hedickhuysen
Harpist & Harpcomponist

Muzikale biografie

Julien J. Luyben van Hedickhuysen

Vanwege bezuinigingen en de regeling dat wie er het laatste was bijgekomen het eerste werd ontslagen, moest hij na 3 jaar weer weg. Hierna heeft hij nog enkele uren in een andere plaats lesgegeven, maar ook daar werden de bezuinigingen hem fataal.

Na een paar jaren zonder werk te zijn geweest met als voornaamste troost zijn gitaar, ontdekte Julien de harp. Gedurende het conservatorium was de harp zijn bijvak geweest, maar toen pas 'ontdekte' hij de harp eigenlijk écht. Hij besloot zich zelfs volkomen op de harp toe te leggen. De gitaar raakte op de achtergrond.

Julien ervoer het feit dat hij troost vond in de muziek als een genade van God, maar hij zag het ook als een verantwoordelijkheid. Hij beschouwde het als zijn taak om muziekstukken te componeren. Daar wijdde hij zich aan. Hij maakte lange dagen, soms van meer dan twaalf werkuren per dag.

In mei 2004 is dit beloond geworden door de uitgave van een aantal van zijn muziekstukken in twee muziekbundels, t.w. "Au petit matin" en "Circle of friends". (Bestelinformatie vindt u elders op deze website.)